O meni

Ja sam Mirta (na engleskom Myrtle), drago mi je.

Pre oko 10 godina otkrila sam jogu, u periodu kada sam tražila odgovore na razna pitanja, od ličnih do životnih i univerzumskih.

Pre svega sam želela da napustim kavez sopstvenih misli i emocija, i šablone ponašanja poput vrtloga iz kojih nisam uspevala da se iščupam, i koji su mi donosili probleme i osećaj teskobe.

Mirta, Instruktorka koje u Beogradu

2020. završila sam sedmomesečni kurs u Vidya Yoga školi za joga instruktore Dragana Lončara (200 h).

Po obrazovanju sam diplomirani etnolog-antropolog Filozofskog fakulteta u Beogradu, što nadahnjuje moje razumevanje joge na filozofski način.

Član sam Joga alijanse (RYT 200), najvećeg joga saveza na svetu.

U junu 2022. završila sam obuku za prenatal joga instruktora (84 h), i posvetila se radu sa trudnicama. Ovaj rad me duboko usrećuje jer verujem da pomaže u stvaranju voljenije, a time i srećnije generacije i samim tim kvalitetnijeg i podsticajnijeg društva.

U februaru 2024. godine prošla sam obuku za personalnog porođajnog asistenta.

Misija

Osnovala sam ovaj sajt sa nekoliko ciljeva. Prvi je da se bavim temom joge u svim njenim aspektima, i kulturom življenja. Jedna od mojih osobina koje rado negujem je znatiželja, a takođe uživam u deljenju znanja i u pisanju. Pored toga, oduvek se poistovećujem sa mojim imenom.

Mirta je lekovita biljka koja simbolizuje duboku ljubav, čistotu, prosperitet, mudrost i sreću, te večni život, a korišćena je i u ritualima. Sve ove teme značajne su u mom životu, a posebno želja da lečim, kako sebe tako i druge. Jogu sam pronašla kao najbolji metod za to.

Shvatila sam da su introspekcija i razgovor, kao načini izlečenja koje psihologija najviše ceni, delotvorne samo donekle. Bitan je svestan napor, preduzimanje koraka i dubinska težnja za promenom, u kom god polju života nam je ona potrebna. Vođenje časova joge je moj način da pomognem ljudima sa kojima saosećam.

Drugi cilj sajta jeste konstruktivna kritika društva. Kao antropolog smatram da je holistički pristup životu ono što nam je potrebno, i da kultura programira naše biće na više nivoa i time utiče na kvalitet našeg života. Joga znači spojiti, te je ovaj obuhvatni pristup u skladu sa njenim principima.

Vizija

Moja vizija je stvaranje centra, virutelnog i materijalnog, koji okuplja ljude željne i voljne da rade na sebi, kao i da pomognu drugima u tom procesu. Metode mogu poticati i iz drugih kulturnih pozadina, filozofija i veština, podržavajući time kulturni diverzitet, ali i diverzitet karaktera individua.

Nadam se da će sadržaji koje kreiram podstaći tvoje promišljanje o sebi, društvu i Univerzumu, i pre svega ohrabriti delovanje!

Ako si već spremna/an da preduzmeš velike korake u radu na sebi, priključi se mojim časovima.
A ako si vešta ili vešt u nečemu srodnom i želiš to da podeliš – kontaktiraj nas.

Mirta se isteze u prirodi na plavoj strunjaci