Korporativna joga u Beogradu

Korporativna joga se najpre koristi za smanjenje stresa i za pospešivanje zdravlja i dobrobiti na poslu. Stav joge je da za sve postoji rešenje, a potrebno je uložiti rad i trud, i to je čini komplementarnom poslovnom majndsetu.

Zaposleni nemaju mnogo slobodnog vremena, te joga na poslu štedi vreme.

Joga nas usput uči da je za postizanje cilja značajno i da uživamo u svakom koraku, i na taj način rezultati će biti fantastični.

Fenomen koji je u svetu u porastu, a posebno na zapadu, došao je i na srpsko tržište. Naziva se mnogim imenima – korporativna joga ili skraćeno korpo joga, kancelarijska joga, joga za zaposlene, joga za stolom, joga u firmi. Ali pored imena, ono što jogu u kancelariji izdvaja najpre je podizanje poslovne produktivnosti.

Časovi se kroje po potrebama firme i zaposlenih, u zavisnosti od raspoloživog vremena, prostora i individualnih potreba vežbača, uživo ili onlajn, imajući u vidu specifičnosti pretežno sedentarnog posla.

Prostor obezbeđuje firma, kao i opremu za potrebe vežbača, ili vežbači donose svoju. Pod opremom podrazumevam neophodne prostirke.

Prvi čas je gratis.

Časove drži Mirta Urošević, sertifikovani instruktor joge sa višegodišnjim iskustvom.

Kontakt

Korporativna joga predstavlja verziju joge koja je prilagođena specifičnim potrebama zaposlenih u poslovnom okruženju. Ova vrsta joge pruža mnoge koristi, uključujući smanjenje stresa, poboljšanje mentalne koncentracije i produktivnosti, te povećanje opšteg zdravlja i dobrobiti. Na taj način ona istovremeno odgovara na potrebe, kako zaposlenih, tako i rukovodstva kompanije.

Redovna praksa joge u vašoj kompaniji može doneti značajne koristi. Prvo, zaposleni će se osećati bolje i produktivnije. Joga može pomoći u smanjenju stresa i napetosti, povećavajući sposobnost zaposlenih da se fokusiraju pri rešavanju problema. Takođe, joga može pomoći u poboljšanju opšteg zdravlja i smanjenju rizika od bolesti povezanih sa sedentarnim načinom života, kao što su dijabetes, gojaznost i srčane bolesti.

Osim toga, korporativna joga takođe može pomoći u poboljšanju radne atmosfere i timskog duha. Redovne joga sesije mogu stvoriti osećaj zajedništva i poboljšati međusobne odnose među kolegama. To će doprineti stvaranju pozitivne radne atmosfere, povećanju motivacije i zadovoljstva na poslu.

Korporativna joga – kako izgleda čas

Časovi kompanijske joge mogu se održavati na različitim lokacijama, uključujući kancelarije, konferencijske sale ili druge pogodne prostore, uživo ili onlajn. Vežbe se prilagođavaju specifičnim potrebama vežbača, kako na psihičkom, tako i na fizičkom planu. U tu svrhu instruktor joge sprovodi anketu, pitajući vežbače o njihovim slabostima i željama za unapređenje. Takođe, u obzir će biti uzeto raspoloživo vreme, kao i prostor. Tako, ukoliko firma nema salu odgovarajućih dimenzija, takođe, moguće je sprovesti tzv. čas joge za stolom, u stolici ili u neposrednoj okolini.

Ukoliko razmišljate da saradnicima pružite korporativne joga časove, treba da imate na umu da ovo nije samo još jedna dodatna aktivnost na vašem popisu obaveza. Korporativna joga može biti ključni deo vaše strategije zdravlja i dobrobiti, i dugoročno može doprineti smanjenju troškova zbog izostanaka sa posla i bolovanja.

Joga ne doprinosi samo zdravlju, već i izdržljivosti, telesnom držanju, većem samopouzdanju vežbača, skladnijoj timskoj dinamici, što rezultira većoj produktivnosti. Na taj način časovi joge su kao redovni tim bildinzi sa višeslojnim dejstvom.

Pored toga, korporativna joga može pomoći u izgradnji vašeg brenda i reputacije. Kada zaposleni osećaju da se kompanija brine o njihovom zdravlju i dobrobiti, to će poboljšati njihovu percepciju kompanije, ali i način na koji druge kompanije percipiraju vas i vašu firmu, i može privući talentovane kandidate u vaš tim, i nove poslovne prilike.

Zaključak

Ako razmišljate o započinjaju programa korporativnih joga časova, važno je uzeti u obzir i praktične aspekte. Za sva pitanja kontaktirajte me, i rado ću pomoći da dođemo do odgovarajućeg rešenja.

Naposletku, korporativna joga je sjajna opcija za kompanije koje žele da investiraju u zdravlje i dobrobit svojih zaposlenih, poboljšaju produktivnost i stvore pozitivnu radnu atmosferu. Sa prilagođenim programom joga vežbi za vaš tim, možete biti sigurni da će vaši zaposleni dobiti najbolje koristi od ovog programa, što će doprineti dugoročnom uspehu vaše kompanije. Prosto, dan sa jogom uvek je bolji od dana bez joge.

Kontaktirajte me da zakažemo promotivan čas, gratis.

Napisano uz pomoć ChatGPT-a.